Vil du med en tur i IKEA?

Jeg tænker du sikkert har prøvet det. At stå på lageret i et IKEA varehus, omringet af meter høje stigereoler med varer pakket i kasser og organiseret efter nummererede pladser. At gå med den lille seddel i hånden, hvor man har noteret et reol- og pladsnummer, og forsøge at finde frem til den vare man skal bruge.

Skalerer man billedet lidt ned, dæmper lyset og måske fjerner halvdelen af reolerne er det som at være inde i mit hoved.

Alle mine tanker er sirligt pakket i kasser, organiseret i kategorier og placeret på nummererede hylder. Når jeg har det godt, fungerer mit hoved som et IKEA lager, hvor jeg med et reol- og pladsnummer kan finde de mange tusind forskellige tanker.

Jeg tænker du sikkert kan forestille dig et IKEA lager, hvor alle reolerne er væltet. Alle kasserne du skal bruge til at samle din nye kommode ligger på gulvet, blandet med alle de andre kasser der før lå organiseret i kategorier og placeret på nummererede hylder. Alle kasserne er gået op og alle de dele og skruer der, efter et i forvejen uoverskueligt samleprojekt, skulle være blevet til din nye kommode, ligger nu blandet med delene og skruerne til et sofabord og gør dermed ikke kun samleprojektet uoverskueligt, men umuligt.

Når jeg ikke har det godt, fungerer mit hoved som et IKEA lager, hvor alle reolerne er væltet og alle min tanker ligger hulter til bulter. Tankerne om hvad jeg skal spise til aftensmad, ligger oveni tankerne om den ferie jeg var på for ti år siden. Når jeg forsøger at samle tankerne, så jeg kan komme i gang med den opgave jeg skal skrive til mandag, dukker der dele og skruer op fra andre tanker, der gør det ikke bare til et uoverskueligt, men helt umuligt samleprojekt.

Når reolerne vælter, opstår der et kaos af tanker som er det jeg kalder tankemylder. Tanker som du ikke kan samle, organisere, putte i kasser og stille tilbage på den rette hylde. Præcis som jeg ville gøre, hvis jeg skulle samle en kommode hvor skruerne er blevet blandet med dem til sofabordet, smider jeg mig i sofaen og håber at nogen har kræfter til at rejse alle reolerne, sortere tankerne, putte dem tilbage i de rette kasser og stille dem på de rette hylder.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *